2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı FARABİ Başvuruları

1.3.2017

FARABİ Değişim Programı kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılında başka bir üniversiteye giderek bir ya da iki dönem okumak isteyen Üniversitemiz öğrencilerinin başvuruları 1 Mart - 15 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Anlaşmalı olduğumuz Üniversiteler

ADIYAMAN ÜNİVERSİTESİ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMI MAKSİMUM BİR YILI AŞMAYACAK ŞEKİLDE DÜZENLENMİŞ BİR DEĞİŞİM PROGRAMIDIR. DÖNEMİNİ TAMAMLAYAN ÖĞRENCİLERİN TEKRARDAN ÜNİVERSİTELERİNE DÖNMELERİ GEREKMEKTEDİR. YATAY GEÇİŞ İLE FARABİ DEĞİŞİM PROGRAMININ ALAKASI YOKTUR. LÜTFEN YATAY GEÇİŞ İÇİN BÖLÜMÜNÜZE BAŞVURUNUZ!!!

Başvuru için tıklayınız.

Kimler Başvurabilir;

1. Tıp Fakültesi 2, 3, 4. sınıf öğrencileri,
  2. Diş Hekimliği 2 ve 3. sınıf öğrencileri,
  3. Diğer bölümlerden 1. Sınıfın ilk dönemini tamamlayanlar başvurabilirler.

Ön Lisans ve Lisans programlarının hazırlık ve birinci sınıfında okuyan öğrenciler ile Yüksek Lisans ve Doktora programları öğrencileri hazırlık ve bilimsel hazırlık dönemleri ile esas eğitime başladıkları ilk yarıyıl için bu programdan YARARLANAMAZLAR!

NOT 1: Başvuru için 4 üzerinden en az 2.00 ortalaması gerekmektedir. Alttan dersin olması başvuruya engel değildir.

NOT 2: BAŞVURMAK İSTENİLEN ÜNİVERSİTENİN FARABİ SAYFASINA GİRİLMESİ VE GELEN ÖĞRENCİ İÇİN AÇILAN FORMUN DOLDURULMASI GEREKMEKTEDİR. (HER ÜNİVERSİTEDE BU İŞLEM OLMAYABİLİR)

NOT 3: 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı için Gidilecek Üniversite Tek Tercih Olacaktır.

NOT 4: Burs ile ilgili bilgi için lütfen tıklayınız.

2017-2018 AKADEMİK YILI DEĞERLENDİRME SÜRECİ

• Değerlendirmede başvurusu geçerli öğrencilerin not ortalamaları dikkate alınır.
  • Her bölüm ve program kendi içinde not ortalamaları sıralanarak ikişer kişi faydalanmak üzere kontenjan doğrultusunda seçim yapılır.